سمینارها, مقالات, نمایشگاه

موارد کاربرد سختی سنج

موارد کاربرد سختی سنج

2 اشتباه رایج در اندازه گیری هدایت الکتریکی (EC) :

اندازه گیری مکرر هدایت الکتریکی یا همان کنداکتیویتی  جهت بررسی کیفیت و سنجش میزان EC آب در مواردی مثل خاک ، آبکاری ،  سطح شوری در مخازن ماهی و بسیاری صنایع دیگر استفاده می شود. در تمام این اندازه گیری ها این سوال مطرح است که :

 آیا من به درستی هدایت الکتریکی را اندازه گیری می کنم؟

اکنون در این جا به این نکته می پردازیم که هنگام انجام تست جهت اندازه گیری ای سی (EC) ، چند اشتباه رایج رخ می دهد.

اشتباه شماره 1 : خطای میزان فرورفتگی الکترود در مایع                  

غوطه وری ناقص الکترود در آب یکی از دلایل مهم در نتیجه های غیر قابل اطمینان و نادرست می باشد. راه حل این است که همواره چک کنید که در الکترود های Four Ring که سوراخ های روی الکترود، به طور کامل در آب فرورفته باشد.

اشتباه شماره 2 : استفاده نکردن از بشر پلاستیکی                         

بشر های شیشه ای و فلزی تداخل الکترو مغناطیسی با هدایت الکتریکی بوجود می آورند راه حل این است که از بشر پلاستیکی استفاده نماییم و دقت کنیم الکترود در فاصله حدودا” 3 سانتی متری از ته و جداره بشر قرار بگیرد

 

رابطه بین EC و TDS چیست ؟

اگرچه TDS و هدایت الکتریکی یکی نیستند ولی رابطه بسیار نزدیکی بین آن ها هست. آن ها دو پارامتر مجزا هستند. TDS شامل مجموع ذرات جامد حل شده در آب می باشد. و هدایت توانایی انتقال الکتریسته می باشد.

تنها روش صحیح اندازه گیری TDS ، محاسبه وزن ذرات جامد حل شده بعد از تبخیر مایع می باشد.آیا تا به حال لکه های سفید بعد از شستن لیوانی که با هوای محیط خشک شده است را دیده اید ؟ آن همان TDS است !

ذرات جرم دارند پس میتوانیم وزنشان را محاسبه کنیم. ولی اگر شما امکان محیط آزمایشگاهی را ندارید این کارعملی نیست.
بنابراین می توان TDS را براساس هدایت آب تخمین زد با توجه به اینکه مولکول های اکسیژن و هیدروژن  آب یا H2O هیچگونه بار الکتریکی ندارند و اکثر فلزات ، مواد معدنی و نمک ها بار الکتریکی دارند با افزایش TDS هدایت الکتریکی افزایش می یابد و بالعکس.

و با توجه به میزان فلزات ، موادمعدنی و نمک های متفاوت که هدایت بیشتر یا کمتری نسبت به هم دارند ظریب تبدیل متفاوتی می تواند مورد استفاده قرار گیرد.تحقیقات نشان می دهد ضریب تبدیل را بین 0.5 تا 0.7 در شرایط مختلف می توان در نظر گرفت.

  • PPM ( تعداد ذرات در میلیون )  واحد اندازه گیری TDS می باشد.
  • uS ( میکرو زیمنس ) واحد اندازه گیری EC می باشد.

مولتی پارامتر رومیزی (2)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *